› A patra generație a popularului model va fi mult mai mare și va avea un design și mai expresiv

› Farurile și blocurile optice spate rafinează designul și beneficiază de tehnologie avansată

› Premiera mondială a noii Škoda Fabia este planificată pentru luna mai a anului 2021

Mladá Boleslav, aprilie 2021 – Škoda Auto stârnește și mai mult interesul pentru a patra generație a modelului său Fabia, publicând primele schițe oficiale de design. Populara compactă a producătorului auto ceh va fi mult mai mare, mai dinamică și mai expresivă decât predecesorul său de succes. Trecerea la platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen a permis noi proporții și a creat și mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Printre detaliile incitante adiționale se numără farurile cu design tăios și blocuri optice spate cu LED. Premiera mondială a noii Škoda Fabia va avea loc în luna mai a acestui an.

Două dintre schițele de design arată clar liniile clare, moderne și dinamice ale noii

Škoda Fabia. A patra generație va fi cu 111 milimetri mai lungă și cu 48 milimetri mai lată decât modelul predecesor. Este pentru prima dată când Fabia este construită pe platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Astfel crește spațiul pentru pasageri și a fost posibilă, de asemenea, adăugarea a 50 de litri la capacitatea portbagajului. Schița ce prezintă vederea frontală diagonală ne arată în premieră farurile și grila Škoda lată a radiatorului, ce are un look sportiv, dar elegant, cu cadrul cromat și lamele negre. Jantele mari accentuează la rândul lor alura plină de forță a modelului.

Eleronul alungit are aripioare și este instalat la nivelul plafonului, permițând caracteristici aerodinamice excelente, împreună cu oglinzile exterioare optimizate aerodinamic și cu diafragma ajustabilă a prizei de aer din bara frontală.