› A patra generație a compactei beneficiază de noul concept interior optimizat al mărcii Škoda

› Senzație de spațiu și mai amplu, culori proaspete și tehnologii din clasele auto superioare

Mladá Boleslav, 29 aprilie 2021 – Publicând încă o schiță oficială de design, Škoda Auto a dezvăluit noi detalii despre noua Fabia în ajunul premierei sale, de la începutul lunii mai, permițând clienților să își facă în avans o impresie asupra interiorului celei de-a patra generații a compactei Škoda de succes. Fiind construită pe baza platformei modulare transversale MQB-A0 a Grupului Volkswagen, compacta beneficiază de un interior și mai spațios, ce conferă senzația de spațiu amplu și aerisit, împrospătat cu noi culori atractive. Platforma a permis și încorporarea unor tehnologii avansate, din clasele auto superioare. Producătorul auto ceh și-a redefinit deja sistematic conceptul interior pentru modelele sale și a

Generația a patra a modelului Škoda Fabia este construită pe baza platformei modulare MQB-A0 a Grupului Volkswagen, astfel că noul model a putut crește în lățime și în lungime. Aceasta a permis și amplificarea senzației de spațiu pe care o resimt pasagerii la interior. Având designul simetric, panoul de instrumente este așezat central și ia forma unui ecran liber poziționat. Bandourile decorative subliniază lățimea interiorului, pe când linia de caracter de sub display copiază designul grilei Škoda de la radiator. Prizele de aer mari, cu formă rotundă din stânga și din dreapta punctează accente inedite, la fel ca elementele colorate de pe consola centrală și mânerele portierelor, alături de noul design al mânerelor cromate ala portierelor. În schiță se poate observa și înscrisul proeminent Fabia de pe partea laterală a panoului de instrumente.

Display-ul tactil mare preia și funcția de element central de design

Display-ul de mari dimensiuni domină estetic interiorul noii Škoda Fabia. Ecranul tactil permite utilizarea facilă a sistemului modern de infotainment, precum și a multor altor funcții ale automobilului. Schița de design relevă și afișajul Virtual Cockpit, ce este o dotare importantă și atractivă a modelelor Škoda de talie mai mare și este oferit acum pentru prima dată în gama Fabia.