› Modelul electric Enyaq iV a impresionat juriul cu limbajul său de design expresiv, marcat de forță impunătoare

› Luminile opționale Crystal Face de la grila radiatorului creează un look unic

› Primul SUV electric al mărcii a câștigat acum al 16-lea premiul Red Dot pentru marca Škoda

Filozofia de design a modelului Enyaq iV este exprimată prin proporții echilibrate, linii sculpturale și grila distinctivă a radiatorului. Pentru primul său SUV electric, producătorul de automobile ceh oferă opțional și noile lumini Crystal Face. Acestea sunt compuse din 131 de LED-uril ce iluminează grila radiatorului, creând o perspectivă frontală fascinantă. În combinație cu funcția animată Coming Home/Leaving Home, Crystal Face crească un efect cu adevărat unic. Luminile de semnalizare cu funcția de iluminare cursivă din spatele SUV-ului electric sunt un alt detaliu captivant.

Totodată, Enyaq iV redefinește și standardele pentru interiorul automobilului, impresionând, de asemenea, cu spațiul extrem de generos. Spațiul oferit se ridică la nivelul modelului Kodiaq, în ciuda faptului că SUV-ul electric este mai scurt chiar decât compacta Octavia. Liniile de echipare tradiționale au fost înlocuite cu opțiunile Design Selections, ce reflectă în manieră de bun gust mediile contemporane de locuit. Opțiunea Loft, de pildă, este inspirată din apartamentele familiilor moderne, iar Lodge se caracterizează prin materialele deosebit de sustenabile, pe când Lounge combină caracterul sofisticat cu exclusivitatea. În ceea ce privește conectivitatea, SUV-ul oferă un display cu diagonala de 13 inchi și un head-up display ce include și funcții de realitate augmentată, precum și funcția ce permite manevre de parcare controlate de la distanță din aplicația MyŠkoda. Oferind o autonomie de peste 520 de kilometri conform ciclului WLTP, Enyaq iV permite parcurgerea rutelor zilnice uzuale, fără emisii locale.

Aproximativ 50 de experți evaluează produse din circa 60 de țări

Red Dot Awards este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai renumite competiții de design din lume, fiind dovada și simbolul calității excelente a designului de produs Juriul internațional compus din jurnaliști de specialitate independenți, designeri și cadre universitare de specialitate. Anul acesta, la a 66-a ediție Red Dot Awards, experții au testat, discutat și evaluat aproximativ 7.800 de produse din circa 60 de țări. Ei au acordat o atenție specială criteriilor precum inovația, calitatea formelor, funcționalitatea, durabilitatea și sustenabilitatea ecologică.

Câștigând acest prestigios premiu, Enyaq iV duce mai departe istoria de succes repurtată de producătorul ceh de automobile cu aceste premii de prestigiu: Škoda Auto a câștigat până în prezent 16 premii Red Dot. Producătorul auto ceh a primit, de asemenea, premiul Red Dot pentru „Brands and Communication Design” 2019 la categoria „Brands”, pentru succesul său în comunicarea mărcii.